Ankete

Najvažniji projekat za Bešku u narednom periodu je:
 


Geografski položaj i prirodni resursi

Beška se nalazi u severo-istočnom delu Srema, na krajnjim padinama Fruške Gore. U neposrednoj blizini Beške je presek dva najvažnija evropska koridora koji prolaze kroz Srbiju - Dunava i auto-puta E-75 (koridori VII i X). Pored Beške prolaze i regionalni put i elektrifikovana železnička pruga na relaciji Novi Sad – Beograd. Beška je od Novog Sada, glavnog grada AP Vojvodine, udaljena 28 km a od Beograda, glavnog grada Republike Srbije, 56 km autoputem.
Najznačajniji i do sada najeksploatisaniji prirodni resurs Beške je plodno poljoprivredno zemljište koje je okružuje. Ono pruža uslove za gajenje svih ratarskih kultura. Na obroncima Fruške gore u blizini Beške su dobri uslovi za razvoj voćarstva i vinogradarstva.Dunav, kao najznačajnija evropska reka, udaljen je samo tri kilometara od Beške sa kojom je povezan  asfaltnim putem. Pored rečnog transporta, Dunav se može koristiti za razvoj nautičkog, lovnog i ribolovnog turizma, ugostiteljstva i ribarstva.  Na Dunavu su već podignuti značajni ugostiteljski i smeštajni objekti.
Blizina Nacionalnog parka Fruška gora i zaštićene zone prirode “Koviljsko-Petrovaradinski rit”, značajni su za razvoj eko-turizma. Pašnjaci na desnoj obali Dunava mogu se koristiti za stočarstvo, ali i  adaptirati u igrališta za golf, trim staze, aerodrom za ultra lake letilice. Beščanski atar je bogat terenima za razvoj lovnog turizma.Na ovim terenima se može organizovati i prikupljanje lekovitog bilja i šumskig plodova.
Najznačajniji resurs Beške u oblasti saobraćaja je blizina auto puta E-75, koji spaja Evropu sa Bliskim Istokom. Kroz Bešku prolazi pruga Beograd-Novi Sad-Subotica, kao i regionalni putevi koji vode prema Beogradu i Novom Sadu.

Veb Beška

МЗ Бешка
МЗ Бешка
18/02/2014 21:14
CommentLike
МЗ Бешка
МЗ Бешка
18/02/2014 12:14
CommentLike
МЗ Бешка
МЗ Бешка
МЗ Бешка joined Facebook.
12/02/2014 02:41
CommentLike
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас59
mod_vvisit_counterУкупно184503